Openlesdagen 2021-2022

Half november hebben we de Open Lesdagen gehad op NXT. We kijken terug op twee superleuke dagen. We ontvingen groep 8 leerlingen van meer dan 30 basisscholen uit de omgeving.

Best een puzzel om dit veilig te organiseren in verband met corona. Met een aantal aanpassingen in het programma is dat goed gelukt. Voor onze leerlingen betekende het dat er deze twee dagen geen gewone lessen op school waren, maar dat zij twee dagen onze ambassadeurs waren. Onze leerlingen regelden de rondleidingen, vertelden de achtste groepers over hun vak, over de school, gaven demonstraties en hielpen de basisschoolleerlingen bij het maken van verschillende werkstukken en opdrachten. Leren door doen dus. Wij zijn echt supertrots op hoe onze leerlingen dit hebben gedaan!

Op 22 januari 2022 hebben we Open Huis. Natuurlijk willen we dan graag iedereen in school ontvangen om onze school te laten zien. In januari zullen we u op deze website meer informatie geven over het programma van deze dag.

Ook interessant

Er is maanden hard gewerkt aan de nieuwe dierenverblijven. Ze zijn ontworpen door architect Cees Delfgou uit Amerongen en gebouwd door leerkrachten en leerlingen van NXT (voorheen Vakcollege Maarsbergen).

Lees verder

Vrijdag waren deze kanjers van NXT bij de regionale bijeenkomst van ‘t is for tech’ in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. De drie kanjers en leerlingen van andere scholen waren gevraagd om mee te praten over de ontwikkelingen in t is for tech.

Lees verder

Het kan niemand ontgaan zijn, de situatie in Oekraïne is schrijnend. Veel kinderen en jongeren zijn Oekraïne inmiddels ontvlucht Deze kinderen worden op veel plekken in onder andere Polen opgevangen.

Lees verder

Wij willen je dan ook graag uitnodigen om samen met een van jouw ouders/verzorgers langs te komen op onze open middag. Deze open middag is op woensdag 9 maart van 16.00-18.00. Laat een van jouw ouders/verzorgers de school nog eens zien en kom de sfeer proeven! We zien je graag...

Lees verder

Leerlingen van Het Element, Mavo Trivium College NxtMaarsbergen en Corlaer College gaan tot de zomervakantie in beeld brengen wat techniek nou zo tof maakt. Van bedrijfsbezoeken tot lessen op school, van de eigen zoektocht tot een les bij ons op de hotspot. De komende tijd vind je hun content op...

Lees verder