1e Editie Brandweerdag NXT samen met VRU

Op Donderdag 20 juni vond in Maarsbergen de allereerste NXT Brandweer dag plaats, speciaal georganiseerd voor de derdejaarsleerlingen van Techniek NXT Maarsbergen. Dit evenement, dat in samenwerking met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werd georganiseerd, bleek een groot succes. Wethouder Karin Oyevaar, verantwoordelijk voor jeugd en onderwijs in de gemeente Utrechtse Heuvelrug, opende de dag feestelijk rond 11:15 uur, waarna de leerlingen volledig werden ondergedompeld in de wereld van de brandweer.

Het doel van deze dag was om de leerlingen te enthousiasmeren voor het beroep van brandweerman of -vrouw en hen kennis te laten maken met de veelzijdige aspecten van dit vak. Dit is zeker gelukt. De brandweer was aanwezig met een indrukwekkende collectie aan materieel, waaronder bluswagens en zelfs een bluswagen met hoogwerker, die de leerlingen van dichtbij konden bekijken en zelfs uitproberen.

Tijdens de diverse demonstraties en workshops kregen de leerlingen inzicht in de verschillende technieken die de brandweer inzet bij het redden van mensen en het bestrijden van branden. Gedurende de hele dag hadden ze de kans om zelf actief deel te nemen en de geleerde technieken uit te proberen.

Een van de meest spectaculaire onderdelen was de demonstratie van de bluswagens. De leerlingen zagen hoe deze voertuigen zijn uitgerust met krachtige pompen en grote watertanks om effectief branden te bestrijden. Ze leerden ook hoe brandweerlieden strategisch gebruik maken van bluswagens om water in te zetten bij verschillende soorten branden. Ook hier mochten de leerlingen zelf aan de slag, wat voor veel enthousiasme zorgde.

Daarnaast liet de brandweer zien hoe zij met hydraulische redgereedschappen, zoals scharen en spreiders, slachtoffers uit wrakken van auto's kunnen bevrijden. De precisie en kracht van deze gereedschappen maakten grote indruk op de leerlingen, die ook deze technieken mochten uitproberen.

Naast de actieve bestrijding van branden, werd ook het preventieve werk van de brandweer belicht. De leerlingen kregen tips over brandveiligheid en leerden hoe rookmelders en brandblussers kunnen bijdragen aan het voorkomen van branden. Ze mochten zelf met enkele preventieve maatregelen oefenen, wat hen een hands-on ervaring gaf in brandpreventie.

De dag eindigde rond 16:00 uur, maar niet voordat de leerlingen de kans kregen om hun vragen te stellen aan de brandweerlieden en de technieken verder te oefenen. De reacties van de leerlingen waren zeer positief, en de organisatie hoopt dat hun interesse in het brandweervak is toegenomen.

Met deze geslaagde eerste editie van de NXT Brandweer dag, georganiseerd door Techniek NXT Maarsbergen in samenwerking met de VRU, lijkt een nieuwe traditie geboren. De organisatie kijkt al uit naar een vervolg en hoopt nog meer leerlingen te inspireren en te enthousiasmeren voor dit belangrijke en uitdagende beroep.

Ook interessant

Beste gasten, Ons restaurant is gesloten van 27 juni tot medio september/oktober. Wij hopen in de herfst weer te mogen verwelkomen in ons restaurant. Met vriendelijke groeten, Het team van Restaurant NXT

Lees verder

Wij zijn verheugd bekend te maken dat de verkiezingen hebben geresulteerd in maar liefst 3 nieuwe leden. De heer E. Vermeer zal intreden als MR lid binnen de personeelsgeleding. Mevrouw P. van Tilburg zal intreden als MR lid binnen de oudergeleding. De heer A. Ruiten zal intreden in de GMR...

Lees verder

Afshin Mori eigenaar van Bimology en oud-leerling van NXT Maarsbergen gaf vandaag een lezing over BIM aan onze leerlingen uit de afdeling BWI en TIFT. Afshin is een BIM-engineer die ons heeft meegenomen waarom en hoe onze leerlingen hier in het toekomstig werkveld mee zullen gaan werken. Sketchup is de...

Lees verder

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder