Vakroute Mens & Dienstverlening

In het eerste jaar oriënteren leerlingen zich voor 2 verschillende vakroutes. Hier de vakroute Mens & Dienstverlening.

De vakroute Mens & Dienstverlening (M&D) kenmerkt zich door leren en oriënteren in de praktijk vanaf het eerste leerjaar, zodat praktisch ingestelde leerlingen gemotiveerd een vak kunnen leren. De vakroute M&D is dé route voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken en weten dat ze ‘iets met mensen’ willen doen. M&D is een opleidingsroute waarbij leerlingen vooral zelf actief bezig zijn. Vanaf de eerste les krijgen leerlingen veel praktijklessen, komen verschillende beroepen aan bod en krijgen ze gastlessen van mensen die veel weten over een bepaald beroep.

Inhoud van de lessen

In de eerste fase oriënteren leerlingen zich over de volle breedte van de sector M&D om te ontdekken welk richting ze leuk vinden. Aan bod komen onderwerpen zoals; sociale omgang, hygiëne en EHBO. Na de kerstvakantie volgt de tweede fase waarin leerlingen acht uur per week les volgen binnen de vakroute M&D. In deze periode leren zij verder in de richting die bij ze past.

Leerlingen leren ondernemend te zijn door een webshop te ontwerpen of een etalage in te richten. In de lessenserie ‘van bouillon tot bitterbal’ worden de werkzaamheden van een kok belicht. Met het plannen, organiseren en uitvoeren van een high tea sluiten we het jaar af. Met deze vaardigheden zijn de leerlingen goed voorbereid op het profielvak Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) waarmee ze starten in leerjaar twee.