EHBO op NXT Maarsbergen

Deze week hebben de leerlingen van de eerste klas een les EHBO gehad vanuit EHBOOS.

EHBOOS is een klein startend bedrijf wat eerste hulp methodieken ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs, uw leerlingen zijn de eerste in Nederland die de Proefleskist hebben mogen ervaren en gebruiken.

Tijdens de les zijn de volgende onderwerpen aan bod gekomen:

Regels eerste hulp

·         Brandwonden

·         Pleisters

·         Stabiele zijligging

Wij zeggen altijd 'Jong geleerd is oud gedaan" dat geldt ook zeker voor de leerlingen op het NXT.

De leerlingen hebben het stuk voor stuk goed opgepakt en wij zijn trots hoe zij de lessen hebben volbracht. Wij hopen natuurlijk dat zij deze vaardigheden nooit nodig gaan hebben maar het is fijn om deze kennis bij zich te dragen.

Ook interessant

Beste gasten, We willen u graag informeren dat Restaurant NXT vanaf 29 april tot 3 juni gesloten zal zijn vanwege praktijkexamens. We zijn echter verheugd om aan te kondigen dat we vanaf 5 juni weer geopend zijn voor de lunch en kijken ernaar uit om u dan weer te verwelkomen....

Lees verder

Op maandag 15 april jongstleden verliep de datum voor kandidaatstelling. Er hebben zich twee personen kandidaat gesteld voor de oudergeleding.

Lees verder

Afshin Mori eigenaar van Bimology en oud-leerling van NXT Maarsbergen gaf vandaag een lezing over BIM aan onze leerlingen uit de afdeling BWI en TIFT. Afshin is een BIM-engineer die ons heeft meegenomen waarom en hoe onze leerlingen hier in het toekomstig werkveld mee zullen gaan werken. Sketchup is de...

Lees verder

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder