Excursie bouwplaats

Afgelopen week is klas 1.5 op excursie geweest. Hier hebben ze alles eens van dichtbij mogen bekijken.

Binx Smartility uit Groenlo is een bedrijf dat de bouw van een project van begin tot einde kan uitvoeren. Dus van ontwerp tot oplevering en alles er tussenin. Projectleider Sjoerd Janssen was graag bereid om onze leerlingen daar meer over te vertellen. Na een voorafgaande gastles en presentatie van de heer Janssen, was het afgelopen woensdag tijd om eens op een echte bouwlocatie te kijken tijdens een rondleiding.

Met een voorzichtig lentezonnetje liep de klas richting de bouwplaats. De leerlingen hadden zelf hun veiligheidsschoenen en bouwhelmen geregeld, want die waren voor ons bezoek natuurlijk wel verplicht.

Het mooie aan dit bouwproject is dat de gebouwen in een verschillend stadium van de bouw zijn, van kale betonnen muren tot bijna afwerking. Daardoor konden de leerlingen zien hoe een gebouw vorm krijgt en wat er zich allemaal aan leidingen in de muren en plafonds bevind. Daarnaast worden deze gebouwen met de nieuwste technieken en modernste installaties gebouwd. We hebben een hele leuke en leerzame techniekles gehad!

Hilarisch moment was er toen niet één van onze leerlingen maar de projectleider als eerste per ongeluk in een vers gestorte betonvloer stapte!

Ook interessant

Beste gasten, We zijn echter verheugd om aan te kondigen dat we vanaf 5 juni weer geopend zijn voor de lunch en kijken ernaar uit om u dan weer te verwelkomen. Bedankt voor uw begrip en geduld. Met vriendelijke groeten, Het team van Restaurant NXT

Lees verder

Op maandag 15 april jongstleden verliep de datum voor kandidaatstelling. Er hebben zich twee personen kandidaat gesteld voor de oudergeleding.

Lees verder

Afshin Mori eigenaar van Bimology en oud-leerling van NXT Maarsbergen gaf vandaag een lezing over BIM aan onze leerlingen uit de afdeling BWI en TIFT. Afshin is een BIM-engineer die ons heeft meegenomen waarom en hoe onze leerlingen hier in het toekomstig werkveld mee zullen gaan werken. Sketchup is de...

Lees verder

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder