Excursie bouwplaats

Afgelopen week is klas 1.5 op excursie geweest. Hier hebben ze alles eens van dichtbij mogen bekijken.

Binx Smartility uit Groenlo is een bedrijf dat de bouw van een project van begin tot einde kan uitvoeren. Dus van ontwerp tot oplevering en alles er tussenin. Projectleider Sjoerd Janssen was graag bereid om onze leerlingen daar meer over te vertellen. Na een voorafgaande gastles en presentatie van de heer Janssen, was het afgelopen woensdag tijd om eens op een echte bouwlocatie te kijken tijdens een rondleiding.

Met een voorzichtig lentezonnetje liep de klas richting de bouwplaats. De leerlingen hadden zelf hun veiligheidsschoenen en bouwhelmen geregeld, want die waren voor ons bezoek natuurlijk wel verplicht.

Het mooie aan dit bouwproject is dat de gebouwen in een verschillend stadium van de bouw zijn, van kale betonnen muren tot bijna afwerking. Daardoor konden de leerlingen zien hoe een gebouw vorm krijgt en wat er zich allemaal aan leidingen in de muren en plafonds bevind. Daarnaast worden deze gebouwen met de nieuwste technieken en modernste installaties gebouwd. We hebben een hele leuke en leerzame techniekles gehad!

Hilarisch moment was er toen niet één van onze leerlingen maar de projectleider als eerste per ongeluk in een vers gestorte betonvloer stapte!

Ook interessant

Techniek staat voor niets! En dat willen we als T is for Tech maar al te graag leren aan leerlingen van middelbare scholen in de omgeving Amersfoort. Op onze hotspot maken leerlingen kennis met de nieuwste technieken door lessen en workshops. Om leerlingen op tijd van school naar de hotspot...

Lees verder