Excursie bouwplaats

Afgelopen week is klas 1.5 op excursie geweest. Hier hebben ze alles eens van dichtbij mogen bekijken.

Binx Smartility uit Groenlo is een bedrijf dat de bouw van een project van begin tot einde kan uitvoeren. Dus van ontwerp tot oplevering en alles er tussenin. Projectleider Sjoerd Janssen was graag bereid om onze leerlingen daar meer over te vertellen. Na een voorafgaande gastles en presentatie van de heer Janssen, was het afgelopen woensdag tijd om eens op een echte bouwlocatie te kijken tijdens een rondleiding.

Met een voorzichtig lentezonnetje liep de klas richting de bouwplaats. De leerlingen hadden zelf hun veiligheidsschoenen en bouwhelmen geregeld, want die waren voor ons bezoek natuurlijk wel verplicht.

Het mooie aan dit bouwproject is dat de gebouwen in een verschillend stadium van de bouw zijn, van kale betonnen muren tot bijna afwerking. Daardoor konden de leerlingen zien hoe een gebouw vorm krijgt en wat er zich allemaal aan leidingen in de muren en plafonds bevind. Daarnaast worden deze gebouwen met de nieuwste technieken en modernste installaties gebouwd. We hebben een hele leuke en leerzame techniekles gehad!

Hilarisch moment was er toen niet één van onze leerlingen maar de projectleider als eerste per ongeluk in een vers gestorte betonvloer stapte!

Ook interessant

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder

Morgen is het Valentijnsdag. Een aantal leerlingen van klas 3 BWI hebben een prachtige brievenbus gebouwd. Deze brievenbus is te vinden in de hal en daar kan iedereen een prachtige liefdesverklaring in stoppen voor een heimelijke liefde. Morgen meer dus stay tuned.

Lees verder

De leerlingen van NXT Maarsbergen groeien voor een groot deel op tussen de boerderijen, tuinderijen en grondverzetbedrijven. De behoefte aan goed opgeleid personeel bij bedrijven in de regio is groot. Vandaar dat deze vakschool heeft gekozen voor het keuzevak Terreinafwerking. Toch ontbrak er nog iets: een minigraver. Hans Goes, Docent...

Lees verder

Benieuwd hoe het vernieuwde restaurant NXT Maarsbergen eruit ziet? Heeft u tijd en zin om een heerlijke lunch te komen nuttigen voor een schappelijke prijs? Kom dan naar NXT Restaurant. Onze leerlingen verwelkomen u graag. Geopend op woensdag en donderdag vanaf 12:30 uur. Op dit moment is het nog niet...

Lees verder