Praktijkklas De Schakel/De Hoeksteen meets HBR

Woensdag 1 juni hebben wij, afdeling HBR, de praktijkklas van de Schakel/ de Hoeksteen uit Leersum mogen ontvangen voor een les in de keuken en in het restaurant.

Meester Niels met zijn klas kwamen om 9.00 uur bij ons, we zijn gestart met het voorbereiden van de lunch. Een aantal leerlingen gingen het restaurant in om daar alles klaar te zetten voor de uitgenodigde ouders en de rest van de leerlingen gingen de keuken in om de mise en place te maken voor de lunch. Het menu bestond uit een huzarensalade, schnitzel met gebakken aardappeltjes en verse aardbeien met slagroom. De leerlingen werden ondersteund door onze 2e klas leerlingen. Ze waren erg enthousiast en gingen hard aan het werk. Na een korte pauze waren de ouders er rond 12.00 uur, ze gingen allemaal aan tafel en 5 leerlingen bedienden de ouders en leerlingen. Ze heetten de gasten welkom en vertelden wat de gasten gingen eten. Ze deden het erg goed en de leerlingen uit de keuken waren erg trots op hun gemaakte gerechten. Al met al was het een zeer leerzame dag en gingen ze moe van het harde werken om 14.00 uur weer op de fiets terug naar Leersum. Op naar volgend jaar want dan komen ze weer! We hebben er zin in.

Ook interessant

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder

Morgen is het Valentijnsdag. Een aantal leerlingen van klas 3 BWI hebben een prachtige brievenbus gebouwd. Deze brievenbus is te vinden in de hal en daar kan iedereen een prachtige liefdesverklaring in stoppen voor een heimelijke liefde. Morgen meer dus stay tuned.

Lees verder

De leerlingen van NXT Maarsbergen groeien voor een groot deel op tussen de boerderijen, tuinderijen en grondverzetbedrijven. De behoefte aan goed opgeleid personeel bij bedrijven in de regio is groot. Vandaar dat deze vakschool heeft gekozen voor het keuzevak Terreinafwerking. Toch ontbrak er nog iets: een minigraver. Hans Goes, Docent...

Lees verder

Benieuwd hoe het vernieuwde restaurant NXT Maarsbergen eruit ziet? Heeft u tijd en zin om een heerlijke lunch te komen nuttigen voor een schappelijke prijs? Kom dan naar NXT Restaurant. Onze leerlingen verwelkomen u graag. Geopend op woensdag en donderdag vanaf 12:30 uur. Op dit moment is het nog niet...

Lees verder