Praktijkklas De Schakel/De Hoeksteen meets HBR

Woensdag 1 juni hebben wij, afdeling HBR, de praktijkklas van de Schakel/ de Hoeksteen uit Leersum mogen ontvangen voor een les in de keuken en in het restaurant.

Meester Niels met zijn klas kwamen om 9.00 uur bij ons, we zijn gestart met het voorbereiden van de lunch. Een aantal leerlingen gingen het restaurant in om daar alles klaar te zetten voor de uitgenodigde ouders en de rest van de leerlingen gingen de keuken in om de mise en place te maken voor de lunch. Het menu bestond uit een huzarensalade, schnitzel met gebakken aardappeltjes en verse aardbeien met slagroom. De leerlingen werden ondersteund door onze 2e klas leerlingen. Ze waren erg enthousiast en gingen hard aan het werk. Na een korte pauze waren de ouders er rond 12.00 uur, ze gingen allemaal aan tafel en 5 leerlingen bedienden de ouders en leerlingen. Ze heetten de gasten welkom en vertelden wat de gasten gingen eten. Ze deden het erg goed en de leerlingen uit de keuken waren erg trots op hun gemaakte gerechten. Al met al was het een zeer leerzame dag en gingen ze moe van het harde werken om 14.00 uur weer op de fiets terug naar Leersum. Op naar volgend jaar want dan komen ze weer! We hebben er zin in.

Ook interessant

Er is maanden hard gewerkt aan de nieuwe dierenverblijven. Ze zijn ontworpen door architect Cees Delfgou uit Amerongen en gebouwd door leerkrachten en leerlingen van NXT (voorheen Vakcollege Maarsbergen).

Lees verder

Vrijdag waren deze kanjers van NXT bij de regionale bijeenkomst van ‘t is for tech’ in Leerhotel het Klooster in Amersfoort. De drie kanjers en leerlingen van andere scholen waren gevraagd om mee te praten over de ontwikkelingen in t is for tech.

Lees verder

Het kan niemand ontgaan zijn, de situatie in Oekraïne is schrijnend. Veel kinderen en jongeren zijn Oekraïne inmiddels ontvlucht Deze kinderen worden op veel plekken in onder andere Polen opgevangen.

Lees verder

Wij willen je dan ook graag uitnodigen om samen met een van jouw ouders/verzorgers langs te komen op onze open middag. Deze open middag is op woensdag 9 maart van 16.00-18.00. Laat een van jouw ouders/verzorgers de school nog eens zien en kom de sfeer proeven! We zien je graag...

Lees verder