Praktijkklas De Schakel/De Hoeksteen meets HBR

Woensdag 1 juni hebben wij, afdeling HBR, de praktijkklas van de Schakel/ de Hoeksteen uit Leersum mogen ontvangen voor een les in de keuken en in het restaurant.

Meester Niels met zijn klas kwamen om 9.00 uur bij ons, we zijn gestart met het voorbereiden van de lunch. Een aantal leerlingen gingen het restaurant in om daar alles klaar te zetten voor de uitgenodigde ouders en de rest van de leerlingen gingen de keuken in om de mise en place te maken voor de lunch. Het menu bestond uit een huzarensalade, schnitzel met gebakken aardappeltjes en verse aardbeien met slagroom. De leerlingen werden ondersteund door onze 2e klas leerlingen. Ze waren erg enthousiast en gingen hard aan het werk. Na een korte pauze waren de ouders er rond 12.00 uur, ze gingen allemaal aan tafel en 5 leerlingen bedienden de ouders en leerlingen. Ze heetten de gasten welkom en vertelden wat de gasten gingen eten. Ze deden het erg goed en de leerlingen uit de keuken waren erg trots op hun gemaakte gerechten. Al met al was het een zeer leerzame dag en gingen ze moe van het harde werken om 14.00 uur weer op de fiets terug naar Leersum. Op naar volgend jaar want dan komen ze weer! We hebben er zin in.

Ook interessant

Over een klein jaar is het zo ver, dan begin je in de brugklas op een nieuwe school! Het is waarschijnlijk best spannend om jouw nieuwe school uit te kiezen.

Lees verder

Ook dit jaar stond de eerste week weer in het teken van kennismaken en elkaar leren kennen. Daarnaast hebben klas 2,3,4 ook een programma gedraaid om weer te wennen aan elkaar en school.

Lees verder