T is for Tech hotspot

Vandaag was de officiële opening van de T is for Tech Hotpsot, Dé centrale plek in de Wereld van Techniek in Amersfoort, waar techniekkennis en -praktijk samenkomen. Ook techniekleerlingen van NXT gaan op deze fantastische plek onderwijs gaan krijgen.

Na de herfstvakantie mag onze eerste groep leerlingen er al naartoe. Zij gaan een dagdeel in de week naar de hotspot waar zij diverse workshops aangeboden krijgen. In alle workshops is aandacht voor de nieuwste technologie; in de robotica, in de techniek achter de auto op waterstof, in het leren programmeren, het werken met een HoloLens enzovoorts.

Het vervoer naar de hotspot en terug is geregeld en de lessen vallen binnen de lestijden van de school.

Krachten vanuit de hele regio worden gebundeld

Jong en oud maken kennis met techniek tijdens de opening van de T is for Tech hotspot

AMERSFOORT – 08 oktober 2021 – Vandaag is tijdens de Nationale Onderwijsweek de T is for Tech hotspot feestelijk, maar vooral op innovatieve wijze, geopend. Wethouders uit gemeente Nijkerk en Amersfoort waren aanwezig en zijn samen met twintig leerlingen de technische uitdaging aan gegaan. Beleving staat centraal in de hotspot. Dat heeft iedereen vandaag kunnen ervaren. Leerlingen van diverse scholen kunnen vanaf oktober 2021 samenkomen om met en van elkaar te leren over de breedte van techniek. Het doel van alle deelnemende partijen aan T is for Tech is helder: techniek positief op de kaart zetten. Vakmensen, maar óók opleidingstalenten. Want voor de toekomst van de groeiende techniekbranche is nieuw talent nodig.

Beleving staat centraal in de hotspot. De initiatiefnemende scholen; het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Nxt Maarsbergen en Beukenrode Onderwijs komen er samen om met en van elkaar te leren over de mogelijkheden die de techniekbranche biedt. Van een baan in duurzame mobiliteit of energietransitie tot slimme technologie. Tijdens de interactieve

workshops leren de leerlingen uit het primair- en vmbo-onderwijs alles over technische beroepen, zoals: 3D printen, technisch tekenen, metaalbewerking en het ontwerpen van slimme apparaten. De lessen worden gegeven door technische vakmensen, aan wie de leerlingen direct vragen kunnen stellen.

De hotspot: de toekomst van techniek

“Belangrijk is dat men de krachten bundelt. Dit is belangrijk voor de toekomst en de ontwikkeling van onze kinderen. Trots dat de hotspot in samenwerking met de regio, de onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven, nu ook echt concreet wordt. Alles komt bijelkaar in de hotspot, middels techniek,” aldus Mevrouw Aboyaakoub, wethouder Gemeente Nijkerk.

Het is een unieke kans om te leren van specialisten in de technieksector en te werken met de nieuwste apparaten. Mevrouw Aboyaakoub vervolgt: “De locatie is zo goed gevonden, een centraal punt voor iedereen. Een echt expertisecentrum voor techniek en onderwijs. De komende jaren heeft iedereen die hieraan meewerkt een ambassadeursfunctie. Van leerling tot hoofd van een onderwijsstelling, en zeker ook het bedrijfsleven. De hotspot is de toekomst als het gaat om techniek voor iedereen!”

Sterk staaltje techniek

We hebben dagelijks te maken met techniek, in vrijwel alles wat we doen. En dat aandeel wordt alleen maar groter. T is for Tech brengt op verschillende manieren kennis en praktijk samen: middels leerling- en docentstages, bedrijfsbezoeken, technieklessen en workshops waarin gebruik wordt gemaakt van de nieuwste apparatuur. “Talent, toekomst en trots, daar staan we voor! Vandaag ben ik enorm trots. Vooral op onze leerlingen! Hoe enthousiast ze zijn, dat ze hier straks heen kunnen. Het biedt zoveel nieuwe perspectieven en mogelijkheden. En het is natuurlijk geweldig dat we het onderwijs op deze manier nog mooier kunnen maken. Want het gaat nu echt nog meer voor ze leven; de hotspot is een beleving! Dat delen we graag met alle vmbo scholen, zodat techniek voor alle jongeren in de regio beschikbaar is. ,” aldus Jenny Oldenhuis, directeur NXT.

Ook interessant

NXT is de leukste kleine school van Midden-Nederland voor mavo en havo. NXT is een school waar je echt wat te kiezen hebt en waarbij we je de ruimte geven om je eigen talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Lees verder

Vandaag was de officiële opening van de T is for Tech Hotpsot, Dé centrale plek in de Wereld van Techniek in Amersfoort, waar techniekkennis en -praktijk samenkomen. Ook techniekleerlingen van NXT gaan op deze fantastische plek onderwijs gaan krijgen.

Lees verder

Onze vierde klassers zijn inmiddels alweer thuis en we hopen dat ze een beetje zijn bijgekomen. Afgelopen maandag vertrokken ze, een groep van ongeveer 100 leerlingen, in de zon richting Leusden.

Lees verder

Dit jaar vinden er weer openlesdagen plaats bij NXT Maarsbergen. De basisscholen komen op donderdag 18 en vrijdag 19 november een kijkje nemen in onze school.

Lees verder

De laatste nieuwsbrief voor ouders met informatie over; flexuren, geen digitaal lesmateriaal in magister?, Nieuwe Frans docent, schoolgids, diatoetsen klas 1, vacature oudergeleiding medezeggenschapsraad en het Sport+ programma.

Lees verder

Van de herfstvakantie tot de krokusvakantie hebben wij iedere woensdagmiddag een Open Lesmiddag voor leerlingen uit groep 7 en 8 die interesse hebben in onze school. Tijdens de open lessen krijg je een beeld van onze school en van onze manier van lesgeven. De lessen duren van 13:00 uur tot...

Lees verder