T is for Tech, jongeren vertellen hun verhaal

NXT doet mee met tisfortech. Vanuit dit project willen wij jongeren, maar ook volwassenen laten zien en vooral laten ervaren hoe gaaf en veelzijdig techniek is. Ook willen we onze leerlingen kennis laten maken met zoveel mogelijk aspecten en ontwikkelingen van de techniek. klik op het artikel voor meer informatie en de verhalen.

Een voorbeeld is de samenwerking van NXT met verschillende basisscholen. Groep 7 en 8 krijgen echte techniekessen bij ons op school in ons technieklokaal.

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van verschillende keuzevakken in de techniek door samen te werken met bijvoorbeeld bedrijven. Sommige technieken kunnen leerlingen niet goed bij ons op school oefenen, maar bijvoorbeeld wel op een andere school of bij een bedrijf. Onze PIE-leerlingen volgen in 10 weken het keuzevak CNC-technieken op het Corlaer College in samenwerking met het technische bedrijf Style. Zie hieronder een foto van de rondleiding bij dit bedrijf.

We laten ook graag onze leerlingen zelf aan het woord om te vertellen hoe leuk techniek is en wat je daar allemaal mee kunt doen. Binnenkort gaan vier leerlingen samenwerken met een bekende influencer om te bloggen en te vloggen over techniek.

Ook interessant

Techniek staat voor niets! En dat willen we als T is for Tech maar al te graag leren aan leerlingen van middelbare scholen in de omgeving Amersfoort. Op onze hotspot maken leerlingen kennis met de nieuwste technieken door lessen en workshops. Om leerlingen op tijd van school naar de hotspot...

Lees verder