T is for Tech, jongeren vertellen hun verhaal

NXT doet mee met tisfortech. Vanuit dit project willen wij jongeren, maar ook volwassenen laten zien en vooral laten ervaren hoe gaaf en veelzijdig techniek is. Ook willen we onze leerlingen kennis laten maken met zoveel mogelijk aspecten en ontwikkelingen van de techniek. klik op het artikel voor meer informatie en de verhalen.

Een voorbeeld is de samenwerking van NXT met verschillende basisscholen. Groep 7 en 8 krijgen echte techniekessen bij ons op school in ons technieklokaal.

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van verschillende keuzevakken in de techniek door samen te werken met bijvoorbeeld bedrijven. Sommige technieken kunnen leerlingen niet goed bij ons op school oefenen, maar bijvoorbeeld wel op een andere school of bij een bedrijf. Onze PIE-leerlingen volgen in 10 weken het keuzevak CNC-technieken op het Corlaer College in samenwerking met het technische bedrijf Style. Zie hieronder een foto van de rondleiding bij dit bedrijf.

We laten ook graag onze leerlingen zelf aan het woord om te vertellen hoe leuk techniek is en wat je daar allemaal mee kunt doen. Binnenkort gaan vier leerlingen samenwerken met een bekende influencer om te bloggen en te vloggen over techniek.

Ook interessant

Beste gasten, We willen u graag informeren dat Restaurant NXT vanaf 29 april tot 3 juni gesloten zal zijn vanwege praktijkexamens. We zijn echter verheugd om aan te kondigen dat we vanaf 5 juni weer geopend zijn voor de lunch en kijken ernaar uit om u dan weer te verwelkomen....

Lees verder

Op maandag 15 april jongstleden verliep de datum voor kandidaatstelling. Er hebben zich twee personen kandidaat gesteld voor de oudergeleding.

Lees verder

Afshin Mori eigenaar van Bimology en oud-leerling van NXT Maarsbergen gaf vandaag een lezing over BIM aan onze leerlingen uit de afdeling BWI en TIFT. Afshin is een BIM-engineer die ons heeft meegenomen waarom en hoe onze leerlingen hier in het toekomstig werkveld mee zullen gaan werken. Sketchup is de...

Lees verder

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder