T is for Tech, jongeren vertellen hun verhaal

NXT doet mee met tisfortech. Vanuit dit project willen wij jongeren, maar ook volwassenen laten zien en vooral laten ervaren hoe gaaf en veelzijdig techniek is. Ook willen we onze leerlingen kennis laten maken met zoveel mogelijk aspecten en ontwikkelingen van de techniek. klik op het artikel voor meer informatie en de verhalen.

Een voorbeeld is de samenwerking van NXT met verschillende basisscholen. Groep 7 en 8 krijgen echte techniekessen bij ons op school in ons technieklokaal.

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van verschillende keuzevakken in de techniek door samen te werken met bijvoorbeeld bedrijven. Sommige technieken kunnen leerlingen niet goed bij ons op school oefenen, maar bijvoorbeeld wel op een andere school of bij een bedrijf. Onze PIE-leerlingen volgen in 10 weken het keuzevak CNC-technieken op het Corlaer College in samenwerking met het technische bedrijf Style. Zie hieronder een foto van de rondleiding bij dit bedrijf.

We laten ook graag onze leerlingen zelf aan het woord om te vertellen hoe leuk techniek is en wat je daar allemaal mee kunt doen. Binnenkort gaan vier leerlingen samenwerken met een bekende influencer om te bloggen en te vloggen over techniek.

Ook interessant

Vanaf 19 november 2021 geldt de door het kabinet aangekondigde algemene maatregel dat alle huisgenoten bij een besmetting in quarantaine moeten, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet. Het RIVM had meer tijd nodig om deze nieuwe maatregel uit te werken. Dat betekent dat bij een coronabesmetting alle huisgenoten in...

Lees verder

Half november hebben we de Open Lesdagen gehad op NXT. We kijken terug op twee superleuke dagen. We ontvingen groep 8 leerlingen van meer dan 30 basisscholen uit de omgeving.

Lees verder

Bij het vak Mens & Dienstverlening zijn de brugklassen bezig met het onderwerp hygiëne. Wat is een bacterie, wat is een virus, waarom is een goede (persoonlijke) hygiëne belangrijk en hoe zorg je daar dan voor.

Lees verder

Helaas hebben we moeten besluiten om de informatieavond van 22 november 2021 niet door te laten gaan in verband met de nieuwe coronamaatregelen. We hopen dat onze geplande informatieavond op 3 februari 2022 wel fysiek door kan gaan. Mocht dat niet het geval zijn, dan zullen wij deze avond online...

Lees verder

Op zaterdag 22 januari 2022 zetten wij digitaal onze deuren wijd open voor leerlingen van groep 8 en hun ouder(s)/verzorger(s). Ons Open Huis is van 9.30 uur tot 12.30 uur online te volgen op www.openhuisnxtmaarsbergen.nl.

Lees verder

Vandaag was de officiële opening van de T is for Tech Hotpsot, Dé centrale plek in de Wereld van Techniek in Amersfoort, waar techniekkennis en -praktijk samenkomen. Ook techniekleerlingen van NXT gaan op deze fantastische plek onderwijs gaan krijgen.

Lees verder