T is for Tech, jongeren vertellen hun verhaal

NXT doet mee met tisfortech. Vanuit dit project willen wij jongeren, maar ook volwassenen laten zien en vooral laten ervaren hoe gaaf en veelzijdig techniek is. Ook willen we onze leerlingen kennis laten maken met zoveel mogelijk aspecten en ontwikkelingen van de techniek. klik op het artikel voor meer informatie en de verhalen.

Een voorbeeld is de samenwerking van NXT met verschillende basisscholen. Groep 7 en 8 krijgen echte techniekessen bij ons op school in ons technieklokaal.

Een ander voorbeeld is de ontwikkeling van verschillende keuzevakken in de techniek door samen te werken met bijvoorbeeld bedrijven. Sommige technieken kunnen leerlingen niet goed bij ons op school oefenen, maar bijvoorbeeld wel op een andere school of bij een bedrijf. Onze PIE-leerlingen volgen in 10 weken het keuzevak CNC-technieken op het Corlaer College in samenwerking met het technische bedrijf Style. Zie hieronder een foto van de rondleiding bij dit bedrijf.

We laten ook graag onze leerlingen zelf aan het woord om te vertellen hoe leuk techniek is en wat je daar allemaal mee kunt doen. Binnenkort gaan vier leerlingen samenwerken met een bekende influencer om te bloggen en te vloggen over techniek.

Ook interessant

NXT Maarsbergen het Vakcollege voor Vmbo en Havo. We zijn een school waar Leren door Doen centraal staat. Zowel in de basis en -kaderberoepsgerichte leerweg, de theoretische leerweg en nu ook in onze Vakhavo. Open middagen 17 januari en 7 februari aanstaande van 15:30 tot 17:30 uur kun je weer...

Lees verder

Benieuwd hoe het vernieuwde restaurant NXT Maarsbergen eruit ziet? Heeft u tijd en zin om een heerlijke lunch te komen nuttigen voor een schappelijke prijs? Kom dan naar NXT Restaurant. Onze leerlingen verwelkomen u graag. Geopend op woensdag en donderdag vanaf 12:30 uur. Op dit moment is het nog niet...

Lees verder