Technieklessen voor de basisscholen

Sinds vorig jaar verzorgen we bij NXT in Maarsbergen technieklessen voor de basisscholen in onze regio. Vanwege Corona heeft dat vorig jaar helaas deels geen doorgang kunnen vinden. Maar na de afgelopen zomervakantie zijn deze technieklessen gelukkig weer gestart!

De tweede en derde les zijn bij ons op school in Maarsbergen. Deze lessen zijn de echte praktijklessen, ze kunnen hier hun eigen ontwerp gaan bouwen en testen. Behalve meester Rogier is ook meester Florian hierbij betrokken om de leerlingen te begeleiden in het juiste gebruik van gereedschappen en materialen.

De vierde en laatste les is weer op de basisschool. Hier gaan de leerlingen hun project of ontwerp presenteren. Daar zit ook een competitie-element in; welk ontwerp presteert het beste? Dit geeft een extra dimensie aan hun werkstuk.

Dit project voor technieklessen op de basisscholen komt voort uit het samenwerkingsverband “Sterk Techniek Onderwijs” waarbij we in onze regio vallen onder "T is for Tech". Dit is een samenwerking tussen PO, VO, MBO en het bedrijfsleven om de beroepen én talent in de technieksector te promoten.

Ook interessant

Beste gasten, We willen u graag informeren dat Restaurant NXT vanaf 29 april tot 3 juni gesloten zal zijn vanwege praktijkexamens. We zijn echter verheugd om aan te kondigen dat we vanaf 5 juni weer geopend zijn voor de lunch en kijken ernaar uit om u dan weer te verwelkomen....

Lees verder

Op maandag 15 april jongstleden verliep de datum voor kandidaatstelling. Er hebben zich twee personen kandidaat gesteld voor de oudergeleding.

Lees verder

Afshin Mori eigenaar van Bimology en oud-leerling van NXT Maarsbergen gaf vandaag een lezing over BIM aan onze leerlingen uit de afdeling BWI en TIFT. Afshin is een BIM-engineer die ons heeft meegenomen waarom en hoe onze leerlingen hier in het toekomstig werkveld mee zullen gaan werken. Sketchup is de...

Lees verder

Wij hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft gehad. Voor de 4e klas leerlingen beginnen we nu aan de laatste loodjes. Wij wensen hen dan ook veel succes met de laatste tentamens.

Lees verder

Klas 2.1 en 2.2 HBR mochten dinsdag 13 februari op excursie naar de McDonald’s in Veenendaal. Ze mochten daar zelf aan de slag in de keuken. McFlurry en je eigen hamburger maken is dan toch echt wel heel speciaal! Ook ditmaal waren de leerlingen enorm enthousiast.

Lees verder