Technieklessen voor de basisscholen

Sinds vorig jaar verzorgen we bij NXT in Maarsbergen technieklessen voor de basisscholen in onze regio. Vanwege Corona heeft dat vorig jaar helaas deels geen doorgang kunnen vinden. Maar na de afgelopen zomervakantie zijn deze technieklessen gelukkig weer gestart!

De tweede en derde les zijn bij ons op school in Maarsbergen. Deze lessen zijn de echte praktijklessen, ze kunnen hier hun eigen ontwerp gaan bouwen en testen. Behalve meester Rogier is ook meester Florian hierbij betrokken om de leerlingen te begeleiden in het juiste gebruik van gereedschappen en materialen.

De vierde en laatste les is weer op de basisschool. Hier gaan de leerlingen hun project of ontwerp presenteren. Daar zit ook een competitie-element in; welk ontwerp presteert het beste? Dit geeft een extra dimensie aan hun werkstuk.

Dit project voor technieklessen op de basisscholen komt voort uit het samenwerkingsverband “Sterk Techniek Onderwijs” waarbij we in onze regio vallen onder "T is for Tech". Dit is een samenwerking tussen PO, VO, MBO en het bedrijfsleven om de beroepen én talent in de technieksector te promoten.

Ook interessant

NXT Maarsbergen het Vakcollege voor Vmbo en Havo. We zijn een school waar Leren door Doen centraal staat. Zowel in de basis en -kaderberoepsgerichte leerweg, de theoretische leerweg en nu ook in onze Vakhavo. Open middagen 17 januari en 7 februari aanstaande van 15:30 tot 17:30 uur kun je weer...

Lees verder

Benieuwd hoe het vernieuwde restaurant NXT Maarsbergen eruit ziet? Heeft u tijd en zin om een heerlijke lunch te komen nuttigen voor een schappelijke prijs? Kom dan naar NXT Restaurant. Onze leerlingen verwelkomen u graag. Geopend op woensdag en donderdag vanaf 12:30 uur. Op dit moment is het nog niet...

Lees verder