Technieklessen voor de basisscholen

Sinds vorig jaar verzorgen we bij NXT in Maarsbergen technieklessen voor de basisscholen in onze regio. Vanwege Corona heeft dat vorig jaar helaas deels geen doorgang kunnen vinden. Maar na de afgelopen zomervakantie zijn deze technieklessen gelukkig weer gestart!

De tweede en derde les zijn bij ons op school in Maarsbergen. Deze lessen zijn de echte praktijklessen, ze kunnen hier hun eigen ontwerp gaan bouwen en testen. Behalve meester Rogier is ook meester Florian hierbij betrokken om de leerlingen te begeleiden in het juiste gebruik van gereedschappen en materialen.

De vierde en laatste les is weer op de basisschool. Hier gaan de leerlingen hun project of ontwerp presenteren. Daar zit ook een competitie-element in; welk ontwerp presteert het beste? Dit geeft een extra dimensie aan hun werkstuk.

Dit project voor technieklessen op de basisscholen komt voort uit het samenwerkingsverband “Sterk Techniek Onderwijs” waarbij we in onze regio vallen onder "T is for Tech". Dit is een samenwerking tussen PO, VO, MBO en het bedrijfsleven om de beroepen én talent in de technieksector te promoten.

Ook interessant

Ben jij benieuwd naar wat je later allemaal kunt worden binnen de technieksector? Kom dan langs op 18 februari op het Tech-event.

Lees verder