Aftrap sport+ programma

Nog meer dan normaal was vrijdag de 13e een datum om naar uit te kijken. In dit geval omdat voor onze meest sportieve leerlingen de kick-off gepland stond van ons eigen NXT Doorn sport+ programma. Dus verzamelde om 14.00 bij sporthal Steinheim een mooie groep van 28 enthousiastelingen. Onder begeleiding van de gehele sportsectie vertrokken zij daarvandaan voor een uitdagende mountainbiketocht door de vele bossen die de Utrechtse Heuvelrug rijk is.

Van lekker warm en droog weer waar we inmiddels een beetje aan gewend waren geraakt was niet echt sprake. We kunnen wel zeggen dat de regen met bakken uit de hemel kwam zetten. Onze leerlingen lieten zich echter allerminst uit het veld slaan, wat is er dan ook lekkerder dan weer eens ouderwets door flinke modderplassen heen te fietsen ?! Leuk dus, maar zeker ook zaak om extra aandacht te besteden aan veilig trappen, remmen en sturen. Juist daarom bleek de mountainbike ervaring die onze derde klassers al hadden opgedaan op hun Ardennenkamp uiterst goed van pas te komen.

In de bossen van Austerlitz splitste de groep zich op. De grootste groep ging door op het zeer uitdagende en lange parcours, voor de geoefende mountainbikers. En de rest daagde zichzelf uit op een parcours dat beter geschikt is voor die leerlingen die wat veiliger door de bossen willen crossen. Voor beide groepen geldt, alle respect hoe onze sport+ toppers het hebben gedaan. Uiteindelijk kwam iedereen gesloopt en doorweekt weer aan bij de sporthal. Volgens een leerling “ de leukste schooldag ooit”. Maar de ander was blij dat de warmte weer opgezocht kon worden. In ieder geval was iedereen meer dan klaar om  te gaan genieten van een heerlijke herfstvakantie die voor de deur staat.

Volgende keer zien we iedereen heel graag weer. Dan kan iedereen hun skills showen in het trampolinepark van Boaz. Tot de volgende !

Ook interessant

Ook dit jaar waren we met alle derdejaars te vinden op de Studiekeuzebeurs in Utrecht. Het was interessant, leuk en inspirerend! Veel vervolgopleidingen en bedrijven presenteerden zich tijdens de drukbezochte ochtend. En het was voor onze leerlingen een nuttige volgende stap in hun studiekeuzeproces!

Lees verder

Dit jaar doet NXT Doorn voor het eerst mee met Each One Teach One (EOTO). EOTO is een uniek programma, waarin scholieren vanuit verschillende leefwerelden samen aan de slag gaan aan de hand van betekenisvolle thema’s. Wat EOTO uniek maakt is dat scholieren met compleet verschillende afkomst, geloofsovertuiging, uitdagingen, hobby's...

Lees verder

Je leert pas echt als je iets met je kennis doet! Afgelopen dinsdag en donderdag hebben alle tweede klassen gekookt op de locatie in Maarsbergen. Bij het vak Nederlands hebben de leerlingen een recept geschreven, waarna zij deze hebben uitgevoerd in de keuken. Iedere leerling heeft zijn/haar talenten kunnen laten...

Lees verder

Afgelopen dinsdag 14 november was het zover. De scholierenverkiezingen van ProDemos op NXT Doorn. Aan het einde van de dag was het opkomstpercentage rond de 77%. De landelijke uitslag van de scholierenverkiezingen wordt dinsdag 21 november bekend gemaakt. Dan wordt ook de uitslag van NXT Doorn gepubliceerd. Dank voor alle...

Lees verder

Van 3 tot 6 oktober hebben onze examenkandidaten al zeilend en surfend de Friese wateren getrotseerd. Zoals ieder jaar waren wij te gast bij zeil- en surfschool Neptunus in Idskenhuizen. Met het watersporten en de avondactiviteiten stond dit kamp in het teken van een collectieve aftrap richting het eindexamen. We...

Lees verder

Alweer zo’n heerlijke frisse morgen. Althans, het weer was zonnig en fris. Onze lieftallige brugklasleerlingen waren soms nog niet zo helemaal fris. En toch moest eenieder ook deze ochtend direct in de weer. Want een gezellig troepje maken van de verschillende slaapkamers kost natuurlijk geen enkele moeite.

Lees verder