Voor leerlingen groep 8

Beste leerling van groep 8,

NXT is een super gezellige, kleine school met 320 leerlingen waar we aandacht hebben voor de groei van al onze leerlingen. Je kunt bij ons terecht voor Mavo én Havo. NXT is een echte community, waar iedere leerling zich zelf mag zijn. De docenten staan klaar om jou zo goed mogelijk te begeleiden. We kijken goed naar waar je al sterk in bent en waar je nog ondersteuning in kan gebruiken. We vinden het belangrijk, dat jij ontdekt wie jij bent. Jij bent eigenaar van jouw leerproces. Zo ontwikkel je zelfstandigheid en zelfvertrouwen en haal jij het maximale uit jezelf. Wij zorgen voor een uitdagende en veilige leeromgeving. We hebben een super enthousiast team en er is hier voor onze leerlingen veel te kiezen.

Veel keuzes

Op NXT kies je vier keer per jaar zelf welke Talentklas je het volgende blok wil gaan doen. Dat kan zijn sport, expressie, ondernemen, wetenschap&techniek of mens&gezondheid. In de Talentklas ontdek je door te doen wat jouw skills zijn. Je plant ook zelf je flexuren. Daarbij kan je kiezen uit vakhulpuren, ICT-uren, stilte-uren of werkuren. Daarmee stel je voor een deel je eigen lesrooster samen. Natuurlijk hoef je dat niet allemaal alleen te doen. Elke leerling heeft op NXT een mentor of coach, die je ondersteunt en met jou samen je planning maakt.

Wat kan jij nog meer van ons verwachten?

NXT vindt het belangrijk dat iedereen zich op NXT thuis voelt, want dat is de basis om goed te kunnen leren en leven. Daarom staat in de eerste periode elkaar goed leren kennen centraal. Bij ons krijg je de kans om te zijn wie je wilt worden! Vervolgens gaan we jou ‘leren leren’. Je krijgt bijvoorbeeld een NXT Planagenda en je mentor gaat je leren hoe je daarmee je werk en je flexuren moet plannen. Samen met jou en je ouders kijken we heel goed naar je schoolresultaten en welke uitdaging of ondersteuning je nodig hebt. Voor elke leerling maken we zo de beste leerroute.

Kom langs bij onze Open Avond of de Open Lesmiddag. Je bent welkom!

Waarom zou jij voor NXT kiezen?

Natuurlijk kunnen wij jou vertellen waarom NXT een goede keuze is, maar het is veel beter om Serena Looije (oud-leerling) te laten vertellen wat zij van NXT vindt:

“NXT heeft mij geleerd om mezelf te zijn en blij te zijn met de kleine dingen in het leven. De vier jaar dat ik hier op school zat heb ik zoveel nieuwe en mooie dingen mogen leren! Als ik ergens vast liep wilde elke leraar het wel 100 keer voor me uitleggen. Ik raad deze school dan ook echt aan voor kinderen die zichzelf willen ontdekken en zichzelf willen voorbereiden op alles wat op hun pad komt!

Kijk op onze Facebookpagina of kijk op Google om te lezen wat andere leerlingen en ouders van onze school vinden.

En NXT?

Natuurlijk is NXT er niet alleen om te leren, we hebben ook andere activiteiten o.a. een spannende Halloween-disco, een romantische Valentijnsdisco, een stijlvol kerstgala en nog veel meer. Als je een indruk wil krijgen van al die activiteiten, moet je maar eens op Facebook of op Twitter kijken:

We willen graag dat jij je snel thuis voelt bij op NXT en daarom nodigen we onze nieuwe leerlingen al vóór de zomervakantie uit om kennis te maken met hun nieuwe klasgenoten en met hun mentor. Zo wordt de overgang minder groot. Elke eerste klas krijgt een aantal vierdejaars-leerlingen als leerlingmentoren. Zij kennen NXT goed en helpen de nieuwe leerlingen om snel de weg te kennen en zich thuis te voelen.

We willen graag dat onze leerlingen een actieve bijdrage leveren aan NXT, want NXT is van ons allemaal. Dat kan bijvoorbeeld in de leerlingenraad, waar leerlingen meepraten over de dagelijkse gang van zaken en ideeën inbrengen. Je kunt ook meedoen met het organiseren van activiteiten of Talentklassen. En bij sollicitaties zit er altijd een leerling in de sollicitatiecommissie. Doe vooral mee, samen is leuker!


Aanmeldingsformulier

Aanmeldformulier leerjaar 1 2022-2023