Excursie den Haag

Afgelopen dinsdag (de 4e dinsdag van september) zijn wij met alle 4e-klassers naar Den Haag gegaan voor een excursie. ’s Ochtends hebben wij politiek Den Haag ontdekt en in de middag hebben wij stil gestaan bij verschillende kunstwerken verdeeld over twee musea.

Politiek

Na een lange busreis met files kwamen we aan bij ProDemos. Een organisatie die gespecialiseerd is in politiek Den Haag overbrengen aan leerlingen. Daar zijn verschillende opdrachten uitgevoerd over politieke betrokkenheid en hoe eigenlijk een wet tot stand komt.

Zo hebben wij via verschillende opdrachten Den Haag kunnen zien en eindigden we bij de tijdelijke Tweede Kamer bij het Centraal Station van Den Haag.

Het hoogtepunt was toch voor iedereen het binnengaan van de Tweede Kamer. Op het moment van ons bezoek was er helaas geen debat, maar ons voordeel was dat we daardoor op de publieke tribune les konden krijgen hoe de Tweede Kamer eigenlijk werkt.

Kunst

De leerlingen konden kiezen of zij naar het Escherpaleis of het Mauritshuis wilde gaan. In het Mauritshuis stond de opdracht portretschilderen centraal. Eerst kregen we een rondleiding langs verschillende portretten. Zo hebben we het wereldberoemde ‘Meisje met de Parel’ van Johannes Vermeer mogen zien.

Na de rondleiding gingen de leerlingen zelf aan de slag met hun eigen (zelf)portret. Daar werd eens te meer bevestigd dat schilderen inderdaad een kunst is, maar ook erg leuk!

De andere groep is naar het EscherPaleis geweest. Hier hebben de leerlingen diepgaand gekeken naar het werk van M.C. Escher. Gestuurd door de rondleider hebben de leerlingen geleerd hoe Escher speelde met perspectief en hiermee een optische illusie tevoorschijn toverde. Daarnaast weten ze nu dat hier Escher zijn prenten drukte. Als laatste werd er afgesloten met interactieve ervaringen en optische illusies waar je zelf deel van uitmaakt.

Dank ook aan alle begeleiders,

Tonko & Fen

Ook interessant

Leerlingen van NXT- Doorn exposeren hun kunstwerken die zij gemaakt hebben in de lessen Beeldende Vorming en Talentklas Expressie. Er zijn 35 kunstwerken te bewonderen tot en met 20 juli in het Cultuurhuis Pleiade en Cantina in Doorn.

Lees verder

Afgelopen week zijn onze leerlingen uit klas 3 naar Londen afgereisd. Drie dagen lang hebben zij Londen verkent met onder andere bezoekjes aan het British museum, het national history museum, het science museum en het imperial war museum. Naast de vele museumbezoekjes hebben we uitstapjes gemaakt naar de Londen Dungeon,...

Lees verder

De afgelopen dagen was het een GROOT creatief feest op school! Leerjaar 1 heeft in drie dagen een voorstelling gemaakt waarin dansen, zingen en acteren centraal stonden. Ook werd er een (wissel)decor gebouwd en zelfs de licht- en geluidstechnieken deden de leerlingen zelf.

Lees verder

Open lesmiddag 1/3 zit er op! Een klas vol groep 8’ers konden kennismaken met wiskunde en biologie op NXT Doorn. Na een korte uitleg gingen de kinderen vooral de geleerde kennis in de praktijk brengen🎓📚

Lees verder

Op 15 maart ’23 zijn er twee collega’s naar de cursus “LHBTIQA+ op school”. Tijdens deze cursusdag is door verschillende sprekers uitgelegd wat een LHBTIQA+ leerling specifiek nodig heeft binnen de school en hoe OP en OOP hier het best in kunnen ondersteunen. Er is tijdens de cursusdag gesproken over...

Lees verder