Excursie NXTD havo3 Fotostudio Amsterdam

Tijdens de lessen Beeldende Vorming hebben de leerlingen van Havo 3 zich een aantal weken verdiept in het beroep van fotograaf en alle technieken en soorten fotografie. Zij hebben gewerkt met Spiegelreflex camera’s en tijdens de lessen geoefend met productfotografie, straatfotografie, kunstfotografie, natuurfotografie en portretfotografie.

Op vrijdag 13 mei mochten zij in een professionele fotostudio met beroepsfotografen hun eindopdracht uitvoeren. Leerlingen hebben hun eigen filmposters gemaakt en waren zelf fotograaf, regisseur en acteur van de film. Zij hebben geleerd hoe je met studiolampen werkt om het juiste effect te krijgen en hoe je met een foto opstelling werkt. De tweede helft van de dag hebben de leerlingen opdrachten uitgewerkt voor straatfotografie in hartje Amsterdam. Het was een enorm leerzame maar vooral gezellige dag. Wij zijn fotografen Timothy, Davide en studio Umsjatka enorm dankbaar dat zij deze bijzondere dag mogelijk hebben gemaakt en dat zij onze leerlingen zo veel hebben geleerd. De filmposters en andere foto’s zijn te bewonderen tijdens de kunstroute “Gluren op de Heuvelrug “op  zondag 26 juni in NXT Doorn. Leerlingen van Havo 3 zullen ook aanwezig zijn om over hun werk te vertellen.

Ook interessant

De leerlingen van de tweede klassen hebben de onderbouw van Engels afgesloten met taalstad Engels. Dit is een project waarbij de leerlingen de taal in praktijk brengen in "realistische" situaties zoals het bestellen van een drankje, het uitproberen van een leuk jasje of praten over jezelf in hyde park.

Lees verder

NXT Doorn doet mee met het grootste kunst en cultuur huiskamerfestival van de Utrechtse heuvelrug. Op zondag 26 juni is onze school geopend en zijn kunstwerken van onze leerlingen te zien uit de talentklassen en de lessen Beeldende Vorming.

Lees verder

De leerlingen van het Sport+ programma hebben op 19 april kennis mogen maken met golfsurfen. Helaas waren de golfen wat minder hoog dan gehoopt maar dat mocht de pret niet drukken. het was een fantastische middag

Lees verder

In de week van 4 april zijn wij met de 4e klas op zeilkamp gegaan in het pittoreske Idskenhuizen. Door weer en wind (windkracht 7) hebben we de Friese binnenwateren getrotseerd. U vindt hier een kleine sfeerimpressie van deze fantastische week.

Lees verder

Het vak bewegen, sport en maatschappij biedt onze havo 4 leerlingen de kans om nieuwe sporten buiten de gymzaal te ontdekken. Tijdens een lesmodule over lesgeven binnen de sport kwam het initiatief van een leerling om een lesje mountainbiken te geven.

Lees verder

De gezondheid en het welbevinden van de leerlingen en werknemers van NXT staan bij ons hoog in het vaandel. Gezonde mensen voelen zich fijner en presteren beter. Daarom houdt NXT, zowel in Doorn als in Maarsbergen, zich actief bezig met de ‘gezonde school-aanpak’. NXT Doorn besteed aan een drietal thema’s...

Lees verder