Introductiedagen dag 1

Voor het eerst op kamp, met je “nieuwe” schoolvrienden. Dat leverde wat gespannen koppies op, deze ochtend. Zowel bij wat leerlingen uit onze NXT Doorn brugklassen, als bij wat ouders die net zo lang bleven wachten tot er een goede afscheidsknuffel was gegeven.

Toen iedereen gearriveerd was en alle ouders weer vertrokken nam Mr. Kouwenhoven het woord. Natuurlijk werden eerst even alle afspraken doorgenomen, zodat de introductiedagen voor iedereen een succes gaat worden. En daarna ging de hele groep direct op pad. Een mooie wandeltocht door de bossen met als einddoel de zonovergoten Soester Duinen. Daar aangekomen gingen de verschillende groepjes enthousiast aan de slag met het zogenaamde letterspel. Het fanatisme bij de leerlingen en mentorleerlingen spatte er vanaf. Terug aangekomen bij stay okay had Mevr. De groot een creatieve opdracht voorbereid. Iedere leerling maakte een persoonlijk onderdeel van een groot houten kunstwerk. Het eindresultaat van deze  gezamenlijke creatieve uitspatting valt vanaf volgende week uiteraard op een mooi plekje aan de muur op onze eigen school voor iedereen te bewonderen. Wat volgde was eigenlijk wel een van de hoogtepunten van de dag. De kamers mochten worden ingericht!  Ieder groepje was dik tevreden. Zeker toen mr. Van Veen ieder groepje toevertrouwde dat juist zij de luxe suite bemachtigd hadden 😊. Dikke matrassen, grote spiegels, een eigen badkamer en 2 sleutelkaarten per kamer. We zijn benieuwd hoeveel van deze kaarten de komende dagen kwijtraken…

Natuurlijk had iedereen trek gekregen van alle avonturen tot nu toe. Dat kwam goed uit, want het buffet stond al te wachten in de grote eetzaal. Vakkundig uitgeserveerd door onze mentorleerlingen werden de borden gevuld. Salade, verschillende soepen en twee verschillende pasta’s stonden op het menu. Kortom, echt voor ieder wat wils. En natuurlijk sluiten we zo’n goed diner af met, ijs! Complimenten werden uitgedeeld, want in al die jaren werd de eetzaal nog nooit zo netjes en opgeruimd achtergelaten. Goed bezig!

Tussen alle bedrijven door viel er natuurlijk nog veel meer te doen (zie bijgevoegde foto’s). Om maar een paar voorbeelden te noemen, hebben we leerlingen zien: tafeltennissen, jongleren, tafelvoetballen, frisbeen, voetballen, volleyballen en er werden ontzettend veel verschillende bordspelletjes gespeelt in het zonnetje op het terras.

De eerste dag werd afgesloten met een heus avondspel. Toen de avond was ingevallen en het buiten flink donker begon te worden was het tijd om Mastermind XXL te gaan spelen. Sluipend door het donker moest de juiste kleurcode worden gekraakt. Een uitdagend (lees, erg moeilijk) spel waarbij een groepje uiteindelijk na ruim anderhalf uur puzzelen de correcte code wist te achterhalen.

En nu ligt iedereen rustig en stil op hun eigen kamer te dromen over deze eerste dag in Soest. Althans, dat is de bedoeling. Morgen zal blijken of iedereen zo braaf de nacht is doorgekomen. Morgen dus meer, we hebben er zin in!

Ook interessant

Alweer zo’n heerlijke frisse morgen. Althans, het weer was zonnig en fris. Onze lieftallige brugklasleerlingen waren soms nog niet zo helemaal fris. En toch moest eenieder ook deze ochtend direct in de weer. Want een gezellig troepje maken van de verschillende slaapkamers kost natuurlijk geen enkele moeite.

Lees verder

Een strak blauwe lucht lacht iedereen toe. Uitstekende omstandigheden voor de ochtendgymnastiek. Onder begeleiding van onze onmisbare mentorleerlingen begint onze tweede kampdag met wat relaxte oefeningen, zodat iedereen weer topfit de dag aan kan vallen. Geen overbodige luxe, met een vol programma voor de boeg.

Lees verder

Op 22 Juni zijn alle leerlingen van de tweede klas langsgekomen in de jaarlijks terugkerende "Taalstad". Zij krijgen hier de kans om de opgedane kennis van de afgelopen 2 jaar in de praktijk brengen. Hiervoor zijn 5 situaties ingericht waarin de leerlingen iets moeten bestellen in een restaurant, en aankoop...

Lees verder

Leerlingen van NXT- Doorn exposeren hun kunstwerken die zij gemaakt hebben in de lessen Beeldende Vorming en Talentklas Expressie. Er zijn 35 kunstwerken te bewonderen tot en met 20 juli in het Cultuurhuis Pleiade en Cantina in Doorn.

Lees verder

Afgelopen week zijn onze leerlingen uit klas 3 naar Londen afgereisd. Drie dagen lang hebben zij Londen verkent met onder andere bezoekjes aan het British museum, het national history museum, het science museum en het imperial war museum. Naast de vele museumbezoekjes hebben we uitstapjes gemaakt naar de Londen Dungeon,...

Lees verder