Introductiedagen dag 2

Een strak blauwe lucht lacht iedereen toe. Uitstekende omstandigheden voor de ochtendgymnastiek. Onder begeleiding van onze onmisbare mentorleerlingen begint onze tweede kampdag met wat relaxte oefeningen, zodat iedereen weer topfit de dag aan kan vallen. Geen overbodige luxe, met een vol programma voor de boeg.

Te beginnen met een heuse sportdag. Wat opviel was dat iedereen vrolijk mee deed en dat zelfs veel mentoren zich van hun sportiefste kant lieten zien. Spellen als ultimate frisbee, skilopen en blind volleybal bleken onderdelen waar extra goed moest worden samengewerkt.

Daarna werd bekend wie er voor de rest van het schooljaar met de eer mag strijken van slimste brugklas NXT Doorn. Na de voorrondes en de grande finale van de pubquiz, mocht D1C de beker in de lucht houden. Zij waren het die de meeste goede vragen wisten te beantwoorden.

Maar… vandaag konden er zeker nog meer prijzen worden gewonnen. Bijvoorbeeld bij de grote prijzenbingo show. Naast de spanning werd er ook veel gelachen. Met name natuurlijk als de strenge maar rechtvaardige jury moest concluderen dat er sprake was van een valse bingo!

Dag twee werd afgesloten met een disco avond. DJ Jack draaide de ene naar de andere hit. En onze leerlingen dansen, springen en schreeuwen hardop mee. Drinken en chips voor iedereen, want dat hoort natuurlijk bij een goede disco avond. 22.30 was het mooi geweest. De laatste beetjes energie waren er nu toch echt wel uit gedanst. Moe maar voldaan na een geweldige dag werden de bedjes opgezocht. Voor twaalf uur was het stil op alle kamers. Fijn, want morgenochtend is het toch weer vroeg dag in Soest.

Ook interessant

Alweer zo’n heerlijke frisse morgen. Althans, het weer was zonnig en fris. Onze lieftallige brugklasleerlingen waren soms nog niet zo helemaal fris. En toch moest eenieder ook deze ochtend direct in de weer. Want een gezellig troepje maken van de verschillende slaapkamers kost natuurlijk geen enkele moeite.

Lees verder

Voor het eerst op kamp, met je “nieuwe” schoolvrienden. Dat leverde wat gespannen koppies op, deze ochtend. Zowel bij wat leerlingen uit onze NXT Doorn brugklassen, als bij wat ouders die net zo lang bleven wachten tot er een goede afscheidsknuffel was gegeven.

Lees verder

Op 22 Juni zijn alle leerlingen van de tweede klas langsgekomen in de jaarlijks terugkerende "Taalstad". Zij krijgen hier de kans om de opgedane kennis van de afgelopen 2 jaar in de praktijk brengen. Hiervoor zijn 5 situaties ingericht waarin de leerlingen iets moeten bestellen in een restaurant, en aankoop...

Lees verder

Leerlingen van NXT- Doorn exposeren hun kunstwerken die zij gemaakt hebben in de lessen Beeldende Vorming en Talentklas Expressie. Er zijn 35 kunstwerken te bewonderen tot en met 20 juli in het Cultuurhuis Pleiade en Cantina in Doorn.

Lees verder

Afgelopen week zijn onze leerlingen uit klas 3 naar Londen afgereisd. Drie dagen lang hebben zij Londen verkent met onder andere bezoekjes aan het British museum, het national history museum, het science museum en het imperial war museum. Naast de vele museumbezoekjes hebben we uitstapjes gemaakt naar de Londen Dungeon,...

Lees verder