PWS markt

Op donderdag 7 maart hebben onze vierde klas leerlingen hun profielwerkstuk gedeeld op de PWS-markt. We kijken terug op een druk bezochte avond waar onze leerlingen hebben laten zien waar hun talenten liggen. Een aantal werken verdient hierbij extra aandacht omdat zij dit praktijkdeel fantastisch hebben uitgevoerd. U leest in dit artikel de samenvatting van deze bijzondere werken.

Rose - The Beatles

Ik ben Rose van Dijk en mijn profielwerkstuk gaat over de band, The Beatles! Ik ben zelf eensuper grote fan van The Beatles, en daarom vond ik het ook erg leuk om mijn profielwerkstuk te maken. Tijdens het maken heb ik ook veelnieuwe dingen geleerd, en heb ik nieuwe mensen ontmoet.

Het is niet alleen de muziek van The Beatles waar ik van houd, het gaat ook om hun verhaal. Ik vind het heel erg bijzonder hoe veel ze bereikt hebben in zo’n korte tijd. Ook is het bijzonder hoeveel ze veranderd hebben in de muziekwereld! De invloed van The Beatles is meer dan 50 jaar later nog steeds merkbaar.

Tijdens het maken van mijn profielwerkstuk heb ik antwoord gegeven om mijnhoofdvraag :Op welke manier hebben de Beatles de muziekindustrie beïnvloed?

Het antwoord op die vraag heb ik gevonden door mensen te gaan interviewen. Mijn Coach en ik zijn druk op zoek geweest naarBeatle-kenners en tribute bands. Ik ben actief bezig geweest met E-mails sturen, maar ik was wel erg skeptisch, ik dacht namelijk dat niemand zou gaan reageren en dat het mij niet zou gaan lukken.

Maar tot mijn verbazing kreeg ik binnen een korte tijd heel veel Mails terug! Zo kreeg ik binnen no-time een mail van iemand die in een Beatlestribute band speelt, hij zei dat hij hetsuper leuk vond, en dat ik hem zeker kon gaan interviewen! Hij vond het vooral leuk dat ik zo enthousiast was over het onderwerp. Ook kreeg ik tickets aangeboden en kon ik bij zijn optreden zijn.

Ik ben naar Houten geweest, en daar heb ik hem en een ander bandlid geïnterviewd. Ik was eerst best nerveus, maar het ging heel erg goed en hij heeft mij veel dingen verteld over The Beatles die ik eerst nog niet wist.

Naast deTribute Band OneAfter909 heb ik ook andereBeatletribute bandsgeinterviewd zoals TheAnalogues en drie Engelsetribute bands, TheAnalogues,TheBootlegBeatles enTheBootlegSixties. Ik heb ook anderebeatle-kenners geïnterviewd zoals iemand van de Beatles Fan Club.

Ik vond het super leuk om met mijn Profielwerkstuk bezig te zijn! Ik heb echt heel erg veel geleerd!

Yari en Fes - Basketbaltoeirnooi

Fes en ik begonnen aan het profiel werkstuk met de vraag “Wat gaan wij doen als praktijkdeel?”. Hier kwam al snel een antwoord op namelijk sport. Hoe kunnen wij sporten combineren met je schoolopdracht? Simpel!, maak van je hobby je opdracht. 

Zo dachten wij wij gaan een basketbaltoernooi organiseren. Dat konden wij niet in ons eentje dus namen wij contact op met de lokale basketbalvereniging Blue Arrows. Hiermee gingen wij een samenwerking aan. We kwamen in contact met Hans, die in het bestuur van Blue Arrows zit. Hans lette goed op of wij ons aan de deadlines hielden en of alles goed verliep. Daarna moesten wij de scholen uitnodigen om mee te doen aan dit toernooi. Met bijna 200 leerlingen die mee wilde doen konden wij verder met de volgende benodigdheden. Zo moest er een grote zaal gehuurd worden met genoeg ruimte voor dit hoge aantal leerlingen. We kwamen uiteindelijk uit op Health Center Hoenderdaal in Driebergen. Zij werden ook sponsor van ons basketbaltoernooi. Ook werd de Jumbo sponsor en SKDD een kinderopvang. Zo gaf de Jumbo ons een appeltje en een flesje water voor de deelnemers en de begeleiding genoeg te eten om de dag door te komen. Het dagprogramma gemaakt en naar de drukkerij om daarna te delen met de ouders en de teambegeleiders. Dan op 14 februari 2024 vond ons basketbaltoernooi plaats. Heel leuk met enthousiaste kinderen en ouders. Het was heel leuk om te doen!

Ook interessant

Op donderdag 7 maart is het docententeam gestart met een driejarig traject rondom curriculumontwikkeling. Zo werken wij toe naar een toekomstbestendig onderwijsprogramma. We zijn verheugd met de expertise en kennis die vernieuwenderwijs met zich meebrengt en kijken uit naar de nauwe samenwerking die we komende jaren voor de boeg hebben.

Lees verder

Vandaag hebben we eerst het British Museum bezocht, waar de leerlingen door middel van een speurtocht veel hebben geleerd over het oude Egypte en het mummificeren. Daarna hebben we kennis gemaakt met de gruwelijke geschiedenis van Engeland in “ The London Dungeon.”Ten slotte genoten van het prachtige uitzicht in the...

Lees verder

De leerlingen van NXT Doorn aangekomen in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de leerlingen Canterbury hebben verkend hebben zij hun gastgezinnen ontmoet en daar lekker gegeten. De volgende dag hebben we het British museum bezocht en per groep een quiz gemaakt over de Egyptische afdeling. De winnaars hebben een mooie prijs...

Lees verder

Daar waar in het verleden al vaker een fanatiek badmintontoernooi is georganiseerd, werd de draad na vele jaren weer opgepakt. Door onze oudere generatie te verbinden aan de jonge generatie, middels gezellige beweegactiviteiten. Dit met als doel om ‘jong en oud’ nader tot elkaar te brengen en samen beweegplezier te...

Lees verder

Het team van NXT Doorn is bezig met een professionaliserings- en cultuurveranderingsprogramma De Transformatieve School. Binnen dit programma gaan we in op de effecten van de super-diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur. De focus ligt in het bijzonder op hoe jongeren laveren tussen de sociale codes van de thuiscultuur, de...

Lees verder

Onze eigen leerlingen zijn natuurlijk het beste ‘visitekaartje’ voor NXT Doorn Vandaag werden de toppers, die geholpen hebben op de open dag, in het zonnetje gezet. Naast een tasje vol lekkernij konden ze genieten van een film in de docentenkamer. Voor nu: Fijne voorjaarsvakantie!

Lees verder