Recordo voor junior en senior

Daar waar in het verleden al vaker een fanatiek badmintontoernooi is georganiseerd, werd de draad na vele jaren weer opgepakt. Door onze oudere generatie te verbinden aan de jonge generatie, middels gezellige beweegactiviteiten. Dit met als doel om ‘jong en oud’ nader tot elkaar te brengen en samen beweegplezier te beleven. En wel op maandag 12 februari gingen de senioren van UNITAS, samen met 23 brugklasleerlingen van NXT Doorn de strijd met elkaar aan in een heus spelcirquit, genaamd ‘Recordo’. Middels verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld het mikken op een korf/basket, midgetgolf, frisbee, hockeybowling, bottle flip of het maken van een puzzel, probeerden de duo’s/trio’s elkaars record te breken.

In het verleden is al vaker een soortgelijke middag georganiseerd, waarin jong en oud, met en tegen elkaar een toernooi badminton speelden. Net als toen, was ook deze dag weer zeer geslaagd. Wat was de wijze waarop beide doelgroepen respect voor elkaar uitstraalden leuk om te zien! Zo ook het fanatisme waarmee de deelnemers poogden om de hoogste scores te halen. Naderhand vond er uiteraard een prijsuitreiking plaats, onder genot van een hapje en een drankje.

Eén team sprong er met kop en schouders bovenuit door 7 spellen te winnen. Senior Bas en junioren Dewi en Lente; fantastisch gedaan en gefeliciteerd met de (lekkere) hoofdprijs! Uiteraard ook dank aan alle andere deelnemers die er gezamenlijk aan bijgedragen hebben dat deze nieuwe, bijzondere activiteit een groot succes is geworden.

Wij Teunie Emons (leidster senioren) en Melvin Kouwenhoven (docent lichamelijke opvoeding NXT Doorn) kijken terug op een zeer geslaagde middag, welke zeker voor herhaling vatbaar is!

Ook interessant

Op donderdag 7 maart hebben onze vierde klas leerlingen hun profielwerkstuk gedeeld op de PWS-markt. We kijken terug op een druk bezochte avond waar onze leerlingen hebben laten zien waar hun talenten liggen. Een aantal werken verdient hierbij extra aandacht omdat zij dit praktijkdeel fantastisch hebben uitgevoerd. U leest in...

Lees verder

Op donderdag 7 maart is het docententeam gestart met een driejarig traject rondom curriculumontwikkeling. Zo werken wij toe naar een toekomstbestendig onderwijsprogramma. We zijn verheugd met de expertise en kennis die vernieuwenderwijs met zich meebrengt en kijken uit naar de nauwe samenwerking die we komende jaren voor de boeg hebben.

Lees verder

Vandaag hebben we eerst het British Museum bezocht, waar de leerlingen door middel van een speurtocht veel hebben geleerd over het oude Egypte en het mummificeren. Daarna hebben we kennis gemaakt met de gruwelijke geschiedenis van Engeland in “ The London Dungeon.”Ten slotte genoten van het prachtige uitzicht in the...

Lees verder

De leerlingen van NXT Doorn aangekomen in het Verenigd Koninkrijk. Nadat de leerlingen Canterbury hebben verkend hebben zij hun gastgezinnen ontmoet en daar lekker gegeten. De volgende dag hebben we het British museum bezocht en per groep een quiz gemaakt over de Egyptische afdeling. De winnaars hebben een mooie prijs...

Lees verder

Het team van NXT Doorn is bezig met een professionaliserings- en cultuurveranderingsprogramma De Transformatieve School. Binnen dit programma gaan we in op de effecten van de super-diverse buitenschoolse leefwereld op de schoolcultuur. De focus ligt in het bijzonder op hoe jongeren laveren tussen de sociale codes van de thuiscultuur, de...

Lees verder

Onze eigen leerlingen zijn natuurlijk het beste ‘visitekaartje’ voor NXT Doorn Vandaag werden de toppers, die geholpen hebben op de open dag, in het zonnetje gezet. Naast een tasje vol lekkernij konden ze genieten van een film in de docentenkamer. Voor nu: Fijne voorjaarsvakantie!

Lees verder