Theaterdagen onderbouw NXT Doorn

De afgelopen dagen was het een GROOT creatief feest op school! Leerjaar 1 heeft in drie dagen een voorstelling gemaakt waarin dansen, zingen en acteren centraal stonden. Ook werd er een (wissel)decor gebouwd en zelfs de licht- en geluidstechnieken deden de leerlingen zelf.

De voorstelling ging over thema's in de wereld waarin de leerlingen graag verandering willen brengen. De voorstelling werd afgesloten met een boodschap van hoop. Het publiek, de ouders, waren er klaar voor. Het was een groot spektakel waarmee de projectweek voor leerjaar 1 ten einde kwam.Leerjaar 2 is bezig geweest om beats, raps en films te maken. De leerlingen hebben persoonlijke ervaringen verwerkt tot een lied of film. Hierin hebben ze van de tekst tot het eindproduct alles helemaal zelf verzonnen en gemaakt! Bij een groepje was de kwaliteit zelf zo hoog dat het volgens de gastdocent zo uitgegeven kan worden als song.. Een groter compliment kan je natuurlijk niet krijgen. Ook voor leerjaar 2 was het een groot succes! KunstenHuis Idea hartelijk dank voor de toffe samenwerking en heel graag tot volgend schooljaar!

Ook interessant

Alweer zo’n heerlijke frisse morgen. Althans, het weer was zonnig en fris. Onze lieftallige brugklasleerlingen waren soms nog niet zo helemaal fris. En toch moest eenieder ook deze ochtend direct in de weer. Want een gezellig troepje maken van de verschillende slaapkamers kost natuurlijk geen enkele moeite.

Lees verder

Een strak blauwe lucht lacht iedereen toe. Uitstekende omstandigheden voor de ochtendgymnastiek. Onder begeleiding van onze onmisbare mentorleerlingen begint onze tweede kampdag met wat relaxte oefeningen, zodat iedereen weer topfit de dag aan kan vallen. Geen overbodige luxe, met een vol programma voor de boeg.

Lees verder

Voor het eerst op kamp, met je “nieuwe” schoolvrienden. Dat leverde wat gespannen koppies op, deze ochtend. Zowel bij wat leerlingen uit onze NXT Doorn brugklassen, als bij wat ouders die net zo lang bleven wachten tot er een goede afscheidsknuffel was gegeven.

Lees verder

Op 22 Juni zijn alle leerlingen van de tweede klas langsgekomen in de jaarlijks terugkerende "Taalstad". Zij krijgen hier de kans om de opgedane kennis van de afgelopen 2 jaar in de praktijk brengen. Hiervoor zijn 5 situaties ingericht waarin de leerlingen iets moeten bestellen in een restaurant, en aankoop...

Lees verder

Leerlingen van NXT- Doorn exposeren hun kunstwerken die zij gemaakt hebben in de lessen Beeldende Vorming en Talentklas Expressie. Er zijn 35 kunstwerken te bewonderen tot en met 20 juli in het Cultuurhuis Pleiade en Cantina in Doorn.

Lees verder